• E-mærket
  • Fragtfri fra 500 DKK til pakkeshop

Når du skal vælge en elcykel, er der flere faktorer, der spiller ind bl.a. rækkevidde, forskellige motorsystemer, kørestil og behov. 

KILDEMOES Elcykler

Vi har delt vores EGOING elcykler (Kildemoes) op i tre kategorier alt efter, hvor meget hjælp motoren yder.  

- Med frontmotor er det rigtige valg til dig, som ønsker at mærke motorhjælpen ekstra meget, eller som ikke har så mange kræfter at træde til med

- Elcykler med Comfort centermotor kræver en lidt større indsats fra dig. Cykler med centermotor kræver, at du selv bruger lidt flere kræfter for at få motorhjælp. Men giver Tilgengæld et mere realistisk træk via kranken

Kildemoes elcykler med Comfort centermotor:
SQUIRE (unisex)
CITY CENTER (herre & dame)
GRACEFUL (dame)

- Centermotor Sport er en kvikkere udgave af den almindelige centermotor. Motoren er programmeret til en mere sporty kørestil, derfor giver denne type motor kraftigere acceleration.

Scott Cykler

Scott elcykler kommer med leveret med elsystemer fra Borsch. Alt efter hvilken elcykel det er tale om kommer den med med Borsch Aktiv eller Performance (sport) system. Elcykler med Borsch Aktiv er typisk til hverdags brug, opstart og accelation er mere behagelig mens Borsch Performance er som navnet antyder Performance orinteret med en kvik og hurtig opstart, typisk er performance versionen udstyret med en kraftigere motor.  Typisk vil flere af El mountainbikes være udstyret med denne udgave.

Scotts E-Sub elcykler er udviklet som den spoty hverdags elcykel med typisk Borsch Aktiv elsystem (comfort) der med sin kraftoverførsel via kranken giver en rigtig god køreoplevelse og med det meste af vægten af eldele monteret lavt på cyklen også en rigtig god komfort. 

Batterier på elcykler.

Et batteri er en levende ting der skal vedligholdelse og passes på, batterikapaciteten vil falde med tiden dette kan ikke undgås. Dette skal man have i baghovedet når man overvejer hvilken batteri størrelse man øsnker når man køber sin elcykel. Køber man fx en elcykel med et 8,8 AH batteri der har en vejl. rækkevidde på 40-100 km fordi de er det kørselbehov man har nu, skal men huske på at om fx 3 år kan batterikapaciteten være faldet med 20-30% fordi batteriet bliver slidt. Man kan derfor med fordel vælge et større batteri end man har behov for på dag et og derved spare at skulle opgradere batterier senere.

Man skal også huske på at ligesom på bilen i frostvejr falder et batteris ydevne i koldere vejr. 

Alt efter motorsystem og hvordan det overføre kraften kan sådan en simpel ting som hvilket gear man køre i også opvirke rækkeviden. Man kan samligen det med at prøve at køre i 4 gear hele tiden i bilen. 

Vedligeholdelse af elcykler:

Ligesom med alle andre cykler vasker man ALDRIG elcyklen med en højtryksrenser eller vandslange! Store vandmængder kan beskadige de elektriske komponenter på elcyklen. Men brug istedet hårdt opvredet, våd svamp for at rengøre de beskidte dele og en hårdt opvredet, fugtig klud til at rengøre de elektriske dele, som fx displayet  (Men læs altid manualen for den pågældende elcykel for korrekt vedligeholdelse)

Lad ikke cyklen stå uden for i længere tid, nøjagtig som andre cykler. elsystemerne er selvfølgelig vandtæt, men systemet kan beskadiges, hvis det står ubeskyttet udendørs i lang tid.

Vær opmærksom på batteriet og hvordan dette skal oplades, vedligholdelse og opbevares dette kan variere alt efter hvilket el system der sidder på elcyklen. 

Vi kan også kraftigt anfalde minimum et årligt service eftersyn af din elcykel for at sikre maksimal sikkerhed, holdbar og køreglæde,