• E-mærket
  • Fragtfri fra 500 DKK til pakkeshop

Cykelkæder

Find din nye cykelkæde fra SRAM, Shimano, Campagnolo eller KMC her hos Bikesport. Cykelkæderne fås blandt andet i letvægts-varianter samt tilpasset et forskelligt antal gear og bestemte gearsystemer, så det er vigtigt at vælge den rette cykelkæde til din cykel.

 

1 til 30 af 49

Sorter faldende
pr. side

1 til 30 af 49

Sorter faldende
pr. side

En god cykelkæde er essentiel til enhver rytter, da det er vigtigt, at den holdes stram og velsmurt, så du kan få den højeste effektivitet. For at du ikke skal skifte din kæde alt for ofte, så er det selvfølgelig vigtigt, at du vedligeholder den og gør den ren med jævne mellemrum. En god rengøring af cyklens komponenter er især vigtig for dig, der kører MTB, da disse udsættes for mere skidt og mudder end andre cykeltyper – alle cykler har dog selvfølgelig godt af en omgang rengøring fra tid til anden. Når du har rengjort din cykel kan det være en god idé at smøre kæden. Brug en olie af høj kvalitet for at sikre kædens levetid endnu længere!

Hvor lang tid holder en cykelkæde?

Man siger normalt, at en almindelig cykelkæde kan holde et sted mellem 3000 og 5000 kilometer. Det er selvfølgelig meget forskel, men det kommer også an på hvor god ejeren er til at rengøre komponenter, som cykelkæden. Som vi også skriver ovenfor, så holder kæden længere, hvis den rengøres og smøres.

Hvordan ved jeg om min cykelkæde er slidt?

En nem måde hvorpå du kan tjekke om din kæde er slidt og trænger til at blive skiftet ud er ved at trække i den, for at se om den giver sig. Først og fremmest så skal du lige sørge for, at kæden sidder på den forreste store klinge og så kan du blot hive lidt i kæden ud ad. En slidt kæde vil give sig en hel del, når der trækkes i den, hvor en ny kæde ikke vil give sig. Hvis du, når du trækker i kæden, kan se mere halvdelen af tanden på tandhjulet, så er det på tide, at du udskifter din kæde til en ny model.