• E-mærket
  • Fragtfri fra 500 DKK til pakkeshop

Cykelsko

Vi har et bredt udvalg af cykelsko både til landevej, indoor og mountainbike. Typisk anvender landevejssko 3 huls klampe system som SPD-SL Look med mere, mens mountainbike cykelsko anvender et 2 bolt system til SPD eller Crankbrothers klampen. Husk at selve klamperne ikke følger med skoen, når du køber denne. Mountainbike cykelsko vil generelt have knopper på undersiden mens cykelskoen til landevejen og racercykler vil være glatte. Der er tre vigtige dele ved en cykelsko, som du kan læse meget mere om nederst her på siden. Se alt vores cykeltøj og find alle dine favoritter.

1 til 30 af 113

Sorter faldende
pr. side

1 til 30 af 113

Sorter faldende
pr. side

De 3 vigtigste funktioner ved gode cykelsko

Cykelsko er et must, når din cykel bærer dig ud at motionere på de danske veje og i de grønne skove. De kan også markant forbedre din cykeloplevelse, hvis du pendler langt på cykel til arbejde. Det giver nemlig en bedre kontrol over cyklen. Vil du have det sikreste greb om cyklen så du kan udfordre dig selv, så anbefaler vi også, at du bærer cykelhandsker. De beskytter dine hænder mod asfalteksem ved styrt og giver dig et godt greb om styret.


Cykelsko findes til både landevej, mountainbike og indoor. Du kan finde dem i mange kvaliteter og til varierende priser. Det gælder også vores udvalg af cykelsko her hos Bikesport. Her hos Bikesport kan du finde alt fra mtb sko til racer cykelsko fra en lang række kendte brands inden for cykelsporten. Vi har fx både Specialized cykelsko, Shimano cykelsko og Grio cykelsko.

  1. - Sålen


Den første vigtige del af cykelskoen er sålen. Indersålens blødhed og svangstøtte har betydning for komforten, mens ydersålen har afgør, hvor effektiv din indsats er. Jo stivere din cykelskos sål er, jo mere kraft får du overført til din fremdrift, når du træder i pedalen. Gå gerne efter carbonsåler, som har den maksimale stivhed.

  1. - Overdelen


Overdelen på dine cykelsko skal give god ventilation. Den skal også have en optimal pasform til din fod og ikke give sig for meget. En cykelsko, som sidder perfekt fast, så din fod ikke rutsjer rundt i skoen, er med til at minimere dit krafttab.

  1. - Spændet


De findes cykelsko med forskellige spændetyper. De simpleste har lukkes med en velcrostrop over svangen. Hvis du vil have den allerbedste pasform, kan du gå efter BOA-spænder, som kan mikrojusteres i spænding. Andre sko igen har en kombination af to typer spænder – nemlig typisk en velcrostrop og et klikspænde, som er stærkere end velcroen.

Sådan vælger du de bedste cykelsko til dig

De cykelsko, som du monterer på dine fødder, har stor betydning for din cykeloplevelse. Cykelskoene sikrer, at du får effekt ud af alle de kræfter, du ligger i pedalerne. Du har således mulighed for både at trække ned og hive op og få effektiv fremdrift ud af begge bevægelser.

Her er tre hurtige, du bør have i tankerne, når du vælger cykelsko:

  • - Størrelsen: Cykelsko vælges ofte et nummer større end almindelig sko.
  • - Cykelsport: Skal cykelskoen være til racercykel eller til mtb?
  • - Prisniveau: Hvor meget vil du spendere?


Er du til mønstrede, helfarvede, sort eller hvide cykelsko? Uanset hvad du foretrækker, så er vi sikre på, at du kan finde et par cykelsko, som matcher nøjagtigt dine behov og din smag her hos bikesport.

Hvis du også cykler i vintermånederne, er det værd at overveje et par vinter cykelsko. Vinter cykelsko er lette at genkende, da de er lukket omkring anklen, så du kan holde fødderne tørre, når vejret ikke er det. De er også rigtig gode, hvis du kører i regnvejr.

Kom godt i gang med at bruge kliksko

Hvis du er lidt betænkelig og usikker ved at skulle køre med kliksko – enten fordi du er helt ny i cykelskoenes verden, på mountainbike, landevejscykel eller indoor cykling – så skal du vide, at du absolut ikke er den eneste.

Vi vil gerne hjælpe dig godt i gang med et par simple råd:

  • - Lær din cykel at kende grundigt først.
  • - Afsæt god tid til at vælge de rigtige kliksko.
  • - Øv dig med klikskoene – fx at klikke ind og ud.


Kliksko er slet ikke noget, du behøver at bekymre dig om. Hvis du er tryg ved din cykel, så vænner du dig hurtigt til at køre med kliksko. Vi anbefaler derfor, at du først lærer din cykel at kende. Bliv tryg og komfortabel med, at du ved, hvordan den reagerer – fx ved start og stop, hvis du kører over noget, og i skarpe sving.

Når du er tryg ved og kender din cykel – uanset om det er en landevejscykel, mountainbike eller en cykel til indoor, så kan du trygt begive dig ud i at vælge et par kliksko. Det at klikke skoene ind og ud af pedalerne lærer du hurtigt og det er til sidst slet ikke noget du tænker over.