Bukser / Shorts

Elsker du cykelsporten kender du også til vigtigheden af et par gode cykelbukser eller cykelshorts. Hos Bikesport forhandler vi et suverænt godt udvalg af alle former for cykeldragter og bibs med/uden indlæg til damer og herrer i forskellige benlængder og til alle året sæsoner. Find mærker som Pearl Izumi , Assos, Specialized m.fl. Vi har alt slags tøj til cykelryttere på amatør og prof niveau og i størrelser fra XS til XXL.

Bukser / Shorts

Cykelshort og bibs med 3/4 ben

Når foråret og sommeren er over os skal dit cykeltøj gerne matche vejret. Her på shoppen finder du et nøje udvalgt sortiment af cykelshorts til kvinder og mænd fra en række anerkendte brands.

Søger du bikesko som ligeledes kan støtte dig i at yde optimalt, kan du se alle vores cykelsko her. En god sko er væsentlig hvad end du kører på racer eller mountainbike.

Vi fører følgende mærker:

 • - Ále
 • - Assos
 • - BBB
 • - Bluegrass
 • - Brooks
 • - Giordana
 • - Pearl Izumi
 • - Specialized

Du kan se et bredt udvalg af vores bibs med helt korte eller halvlange ben alt efter hvad du foretrækker. Alle tekstil materialerne er lavet til at støtte din ydeevne optimalt og sørge for din komfort. Stofferne har god elasticitet og støtter godt op om lårerne.

Cykelbibs er udviklet til ikke at lægge for meget pres på din mavemuskulatur ved at have den dybe runding ved overgangen til seler. Selerne sikrer at buksen sidder hvor den skal under hele turen og støtter op om lår og bagdel. Et meget populært valg blandt datidens cykelryttere.

Hvilke cykelbukser skal jeg købe

Der findes et hav af forskellige modeller at vælge mellem og du bør gøre dig en række overvejelser inden du smider pengepungen på disken. Hvor langt kører du, hvilken sæson er vi i, hvor vigtig er komfort for dig og hvor meget er dit budget på? Hertil skal du være særlig opmærksom på:

 • - Størrelse og pasform.
 • - Pudekvalitet og seler
 • - Tekstil kvalitet
 • - Cykelbuks-type

Cykelbukser skal som udgangspunkt sidde stramt og fungerer som et par træningstights, hvor der ofte er tilført en skridtpude for ekstra komfort. Det kan være hårdt at sidde på en cykelsadel i mange timer uden et ordentligt indlæg i sin cykelbuks - og det gælder både mænd og kvinder. Nogle foretrækker langbenede cykeltights hvor andre foretrækker de såkaldt bibs, som er cykelshort med korte eller ¾ benlængde og med seler. Om du skal vælge det ene eller det andet er udelukkende en smagssag. cykelbukserne med seler har den fordel at de ikke kravler ned, hvilket er ideelt for nogle.

Prismæssigt varierer indkøb af cykelbukser eller cykeldragter ganske betragteligt. Hos Bikesport kan du komme billigt i gang med et par ganske udmærket cykelbukser med seler til lidt under 400 kr. fra mærket BBB eller et par velsiddende cykelshorts i sort. Det kan anbefales at gå højt op i kvalitet hvis du bruger rigtig mange timer i sadlen. Det vil du få den bedste komfort af samt lang holdbarhed af dine bukser. Er du derimod prof cykelrytter og ved præcis hvad der virker for dig, kan vi anbefale vores bib fra Assos i ekstrem høj kvalitet.

Cykelbukser dame / Cykelshorts dame

Cykelbukser til kvinder er ofte en smule anderledes udformet end de er til mænd. Særligt puden er som regel større bagtil og mindre fortil i cykelbuksen til kvinder, hvor det er modsat hos mænd.

Vi har hos Bikesport også valgt at føre cykelshort og ¾ bukser til kvinder i feminine design med blandt andet blomster og lækre mønstre. Vi har naturligvis også de helt standard sorte udgaver. Damecykelbukser støtter godt op om hofter, lår og bagdel hvilket støtter dig i at yde maksimalt på cyklen. Har du spørgsmål til valg af cykeltøj eller andet, er du altid meget velkommen til at kontakte os.

Cykelbukser herre / Cykelshorts mænd

Der er en særlig grund til at cykelbukser til mænd og også damer, skal sidde til, og være udviklet til høj ydeevne. De tætsiddende bukser har en vindmæssig fordel så cykelrytteren bremses mindst muligt af vindmodstand. Derfor er dét at barbere sine ben også ultra udbredt inden for cykelsporten, og ja den er faktisk god nok.

Cykelshorts til mænd har særligt fokus på en bred pude fortil for at sikre høj komfort på de lange cykelture. Hvad angår indlægget kan det godt betale sig at gå efter et par kvalitets bibs eller tights.

Flere af vores herre modeller er dog unisex og kan derfor lige så vel benyttes af kvinder. Vælg blandt de traditionelle sorte herre cykelbukser eller køb nogle med lidt mere spræl i og bliv lagt mærke til på cykelstierne.

Bibs - cykelbukserne der optimerer din cykling

Nogle kalder dem for bibs, andre kalder dem for cykelshort med seler. Kært barn har mange navne.

Bibs har den fordel at de altid sidder 100 % hvor de skal og du vil ikke blive generet af at dine bukser ruller ned under maven og sidder og generer. Med et par gode bibs er du velkørende, ser top professionel ud og er tunet mod minimal vindmodstand.

Dibs og cykelshort uden seler fås i materialer særlig fokuseret til både vinter, sommer og overgangs månederne. Hvis du fryser eller sveder og ikke kan komme af med varmen vil det bremse din ydeevne på cyklen, så sørg for at have et par shorts der matcher vejret, hvad end du kører race eller mountainbike.

Har du spørgsmål omkring valg af produkter eller lign. sidder vi altid klar til at rådgive dig. Vi har i mange år specialiseret os i cykeludstyr og ved hvad der virker og ikke gør. Vi ønsker dig en fed cykelsæson!