• E-mærket
  • Fragtfri fra 500 DKK til pakkeshop

Cykellygter

Står du og mangler lys på din cykel, så er du i hvert fald havnet det helt rigtige sted. Her på siden finder du nemlig et bredt udvalg af cykellygter. Se hele vores udvalg nedenfor og find de lygter, der passer bedst til dit behov. Se alt vores cykeltilbehør her.

1 til 30 af 292

Sorter faldende
pr. side

1 til 30 af 292

Sorter faldende
pr. side

Er brugen af cykellygter lovpligtigt?

Det korte svar er ja, men der er også andre krav til dine lygter, som du kan læse mere om på denne side.

Er magnet cykellygter lovlige?

Der findes mange forskellige typer af cykellygter, hvor de mest populære til bykørsel er de små diodelygter eller magnet lygter – disse er alle godkendte og lovlige lygter til cyklen. De lyser dog ikke nær så meget som de mere kraftige LED og de genopladelige Diode/Halogen cykellygter.

Hvilken cykellygte skal jeg vælge?

Der findes ikke én rigtig cykellygte. Når du skal vælge den helt rette cykellygte, skal du tænke på dine egne behov for belysning. Først og fremmest kan du overveje, hvorvidt det kun er vigtigt for dig, at andre kan se dig og din cykel eller om lygten også skal have en kraft, så den kan lyse vejen op for dig. Hvis du kører i byen, så kan en mindre diodelygte, der er lovpligtig, være et fint valg, da den sørger for at andre i trafikken kan se dig. Hvis du derimod kører på mørke landeveje uden lygtepæle og andet lys, så kan du i stedet overveje en skovlygte eller en LED cykellygte.

LED Cykellygter og Skovlygter

De genopladelige LED cykellygter eller skovlygter som de også bliver kaldt hører til blandt de kraftigste cykellygter på markedet i dag. Denne type af lygte godkendes dog oftest ikke – dette skyldes ikke, at de ikke lyser godt nok, men derimod fordi de ikke overholder den brugstid som loven kræver af et par lygter til cyklen. De er dog ikke forbudte og derfor anbefaler og sælger vi dem stadig her på siden. Du kan eventuelt bruge dem sammen med et sæt godkendte lygter, så du er godt dækket ind på dine ture.

Vi fører alle vores lygter til gode priser, da de skal være let tilgængelige, da de øger din sikkerhed i trafikken. Husk også altid din cykelhjelm, når du begiver dig ud på en cykeltur – kort som lang. Det er bedre altid at være på forkant og have sit udstyr i orden! Vi har mange cykelhjelme, der også alle er godkendte, så du er sikker i trafikken.

Hvis du gerne vil ses ekstra godt i trafikken, så kan du også finde en selvlysende vest her eller vores selvlysende skoovertræk på denne side. Disse hjælper dig desuden med at holde på varmen i de kolde måneder, hvor du oftest har et større brug for dine cykellygter.

Hvornår skal cykellygter tændes?

Mange er i tvivl om, hvornår cykellygterne skal være tændt. Perioden der kaldes lygtetændingstid spænder fra solnedgang til solopgang. Der er forskel på kommunerne og hvornår de tænder deres gadelygter – nogle tænder dem før solopgangen og andre efter, så du kan ikke altid benytte gadelygterne som retningslinje for, hvornår dine lygter skal tændes.

Cykellygter skal kunne ses 300 meter væk

Dine cykellygter må ikke være blændende for andre trafikanter, men skal ifølge loven kunne ses 300 meter væk. Hvis du samtidig har valgt en model, hvor lyset på lygten blinker, så skal denne blinke minimum 120 blink per minut. Dette gælder for både for- og baglygter.