• E-mærket
  • Fragtfri fra 500 DKK til pakkeshop

Rengøring & Vask

Få rengjort kæden med kæderens, vasket stellet med bike cleaner eller pudset cyklen op med polish. Du finder alt du behøver til at holde din cykel en velsmurt maskine og skinnende ren. Af mærker har vi bl.a. det populære Muc-off, Finish Line og Autosol.

1 til 30 af 97

Sorter faldende
pr. side

1 til 30 af 97

Sorter faldende
pr. side

Vi har alt i rengøring og vedligehold til cyklen, hvad end du kører på racercykel, MTB, citybike eller anden type af cykel. Du kan bl.a. vælge mellem kæderense, polish, bike degrease m.m. til rengøring af cykel.

Køb en god kæderens

Når du skal bruge penge på rengøring af cyklen, er en god kæderens en vigtig prioritering. Mange begår den fejl udelukkende at købe kædeolie og smører den på en beskidt kæde. Det giver dig ikke et tilfredsstillende resultat, da du dårligt får glæde af den kædeolie eller voks’ egenskaber, der fra producenten har været tiltænkt. Derfor skal du behandle din kæde med kæderens først. Som en positiv sideeffekt er kæderens fra mange producenter oftest med til at beskytte din cykels forkromede dele, gummi og lak.

Rengøring med bike cleaner eller bike wash

Det er generelt vigtigt at holde kæden samt andre mekaniske dele på din cykel ren og velsmurte, for at få bedst mulig ydeevne. Samtidig har det en effekt på sikkerheden, da du sikrer at bremser ikke svigter, eller andre tekniske uheld på en cykeltur ved nedslidte/ uplejede bevægelige dele. Her vil et produkt som bike cleaner, bike wash eller bike degrease eller lignende være dine valgmuligheder. Hver især har de egenskaber, der bruges til forskelligt formål, hvilket vi vil uddybe herunder:

Bike wash 

Bike wash, eller cykelvask, bruges til helt almindelig rengøring af cyklen. Det er udviklet til at kunne fjerne snavs, vejsalt, mudder, støv og anden snavs generelt. Hvad bike wash til gengæld ikke kan, er at fjerne olier eller fedt. Det er dog helt bevidst fra producentens side, da man så ikke ved et uheld risikerer at vaske cyklens smøremidler/fedt fra mekaniske dele væk. Bruger du regelmæssigt bike wash, gør det generelt rengøring af cyklen meget nemmere. Derudover har det den æstetiske effekt, at det får din cykel til at skinne og se ud som ny. Bike wash kan også bruges til at rengøre drivlinen (gear og kæde) og andre besværlige områder, men blot husk på den ikke er effektiv til at affedte, hvis der sidder olie/ anden smørelse. Når det så er sagt - hvis du ikke påtænker at bruge bike degrease / en form for affedtningsmiddel, vil cykelvask være bedre end ingenting.

Bike degrease / affedtningsmiddel

Ofte sidder der rester af smøremiddel på uønskede steder, når du sørger for at holde din cykel velsmurt for optimale køreegenskaber. Her er det et produkt som bike degrease, du skal have fat i. Bike degrease - eller affedtningsmiddel er udviklet til at være ekstremt koncententreret, så det har pondus nok til at fjerne fedt, olier og fastgroet snavs. Da mange affedtningsmidler opnår deres rengøringsevne med stærke opløsningsmidler, skal man være påpasselig med med hvor man anvender dem. De bør derfor bruges med omhu og udelukkende på metaldele, og ikke på maling, plast, gummi eller andet materiel. Desto mindre opløsningsmiddel i et bike degrease produkt, desto mindre forsigtig skal du være ved brugen af det. Derudover skal du naturligvis være opmærksom på ikke at få det brugt på de dele der rent faktisk skal være smurt med olie. Så går du nemlig glip af de egenskaber olier eller voks har, der er så vigtige for alle cyklens bevægelige dele.

Polish mod misfarvninger og rust

Polish skulle man umiddelbart tænke blot giver en æstetisk flot overflade, men det har faktisk også nogle super nyttige sideeffekter. Det kan nemlig også anvendes til at fjerne rust og misfarvninger på din cykel.

Vores udvalg af kæderens, bike wash, bike degrease m.m.

Udover kæderens, bike wash, bike degrease og polish, finder du en række andre produkter til at holde din cykel skinnende ren. Vi har her på siden et kæmpe udvalg af produkter til at rengøre din cykel og rense alle de bevægelige dele, samt fjernelse af resterende eller uønskede smøremidler på stel og lignende. Du finder blandet meget andet: kæde- og kassette rensebørste gear floss forklæde til at beskytte dit tøj kæderenser sæt børste til rengøring af snævre områder svamp til ridsefri rengøring af stel - Fra kendte kvalitets brands som Muc-Off, Finish Line, Autosol, Motip m.m.