• E-mærket
  • Fragtfri fra 500 DKK til pakkeshop

Kædeolie

En god kædeolie er et must for enhver cykelentusiast. Derfor har vi her hos Bikesport nøje udvalgt brands og produkter, vi mener giver dig enten topkvalitet, valuta for pengene eller noget derimellem. Du kan se udvalget herunder og bestille til dit behov af cykelkæde olie.

1 til 30 af 54

Sorter faldende
pr. side

1 til 30 af 54

Sorter faldende
pr. side

Kædeolie cykel

Din olie til cykelkæden er en afgørende faktor, for at få den bedst mulige køreoplevelser. Da det er en bevægelig del, kræves der en del vedligehold og opmærksomhed, for at du får mest mulig performance og levetid ud af den. Hvad angår performance, giver en smurt cykelkæde mindre friktion mellem kæden og tandhjulene, så du får en både mere stabil kørsel. I forhold til levetid, giver regelmæssig brug af cykelkæde olie et mindre slid på kæden og den bliver samtidig mindre udsat for rust og andre former for tæring.

Hvor ofte bør jeg smøre min kæde?

En tommelfingerregel er, at du bør smøre kæden en 5-6 gange om året, hvis du blot bruger din cykel til “normalt” brug - altså transport til og fra arbejde/skole. Bruger du din cykel enten til professionelt brug/konkurrencer og lange ture på hobby/motionistplan, bør du rengøre og smøre din kæde efter hver tur for at beskytte den bedst muligt. Kører du MTB og og meget i skovterræn, bør du også ofte rense/ bruge olie til din cykelkæde.

Vores udvalg af cykelkæde olie

Vi har udvalgt et bredt sortiment af kædeolier fra de mest anerkendte producenter som bla Shimano, Muc Off, Finish Line mm. Vi har i udvalget også biologisk nedbrydelige produkter. Fælles for deres kædeolier er, at de er kendt for gode smøreevner og holdbarhed. Kædeolie er ikke bare kædeolie og man kan i dag få olier til sin kæde der er designet specifikt til netop de forhold man kører under om det er kulde, varme, mudder osv. En ren og velsmurt kæde giver længere holdbarhed og køreglæde. Herunder kan du blive klogere på, hvilken kædeolie der passer til præcis dit behov.

Cykelkæde olie - våd eller tør?

Der findes faktisk 3 forskellige typer af kædeolie til cyklen, men det er “våd” og “tør” langt størstedelen får brug for. Hvad der er bedst til dit behov, afhænger af hvilken type cykel, underlag og vejrforhold du kører i.

Våd olie:

Når det er vådt og koldt i efterår og vinter, er det den våde cykelkæde olie, du bør gå efter. Fordelen ved våd olie er, at den er mere flydende og derfor giver bedre smøring af din kæde under disse vejrforhold. Ulempen ved denne olie er, at den tiltrækker mere snavs og skidt og kæden derfor bør renses oftere.

Tør olie:

Den tørre olie bør du, modsat den våde så bruge, når vejret er tørt og solen skinner i forårs/sommersæsonen. En tør olie til cykelkæden er bedre til at holde skidt fra døren, da den har en beskyttende hinde. Derfor ville man i princippet allerhelst køre med den hele året, hvis vejrforholdene tillod det. Ulempen ved den tørre olie er, at den smører kæden dårligere end en våd olie, så du er nødt til at gøre det oftere.

Universal olie:

Vi vil også lige nævne universalolien, der kan bruges under alle vejrforhold. Denne type er dog noget tyndere end både den tørre og våde olie til cykelkæden. Derfor bliver den i regnvejr og snevejr let skyllet af, så du ret hyppigt skal smøre kæden. Der findes faktisk også voksbaserede smøremidler, der har den helt store fordel, at de ligger en god beskyttende hinde over fx. cykelkæden. Dog virker denne optimalt i varmt vejr og skal hyppigt erstattes. Da sæsonen med vinter/regn og slud er den længste vi har her i Danmark, vil du her være bedst tjent med en våd olie til cyklen, hvis du er i tvivl om hvilken du skal vælge.

Vores udvalg af kædeolie til cykel

Vi har hos Bikesport et stort udvalg af både både våde, tørre, universal- og voksbaseret olier. Vi har i udvalget også biologisk nedbrydelige produkter og forhandler nogle af de mest kendte brands, som fx. Muc-Off, Motip og Finish Line.