• E-mærket
  • Fragtfri fra 500 DKK til pakkeshop

Vedligehold - Cykelfedt, bike grease mm.

Alle bevægelige dele på cyklen har brug for cykelfedt eller smøremiddel, samt alle steder hvor ting er forbundet - fx ved krank, frempind, møtrikker mv. Vi har et stort udvalg af vedligehold i form af voks, bike grease, olier m.m.

1 til 30 af 45

Sorter faldende
pr. side

1 til 30 af 45

Sorter faldende
pr. side

Cykelfedt, bike grease, olie m.m


Du finder her på Bikesport et kæmpe udvalg af af smøremidler til at beskytte og vedligeholde din cykels bevægelige dele. Vi har samlet et udvalg af cykelfedt fra de mest anerkedte producenter i cykelverden. Her finder du bla montagefedt til montering af cykeldele, Carbonfedt til carbondele og meget andet. Vi forhandler bl.a. kendte brands som Finish Line, ABUS, Bike Attitude, Muc-Off m.m.

Hvorfor skal jeg bruge cykelfedt?

Alle bevægelige dele på en cykel, er i princippet udsatte. Særligt når du kører i Danmark, er klimaet virkelig hårdt ved vores cykler. Beskytter du derfor ikke de udsatte/bevægelige steder med cykelfedt, bike grease, olie eller andet smøremiddel, vil de hurtigt blive slidt af vejr og vind eller give dig dårligere performance på cyklen. Kommer du fx indimellem lidt vandtæt paste på en skrue som sidder og holder styret fast, undgår du at den vil ruste og opnår dermed at bevare stabiliteten og stivhed ved styret. Derudover kan smøremidler som bike grease til vedligehold af din/dine cykler spare dig for en masse besvær og ikke mindst penge.

Forskellige typer af cykelfedt

Lithium fedt

Er en god allround cykelfedt i den billige ende, der er afvisende. Ulempen ved denne er, at den fx. ikke duer på forgafler/dæmpere.

Fedt til kulfiber

Specielt udviklet til saddelpinde, frempind og styr, der er lavet i kulfiber. Grundet til dets særlige egenskaber her, er at kulfiber der møder kulfiber har en ekstremt lav friktion. Denne type cykelfedt har også den fordel, at den består af små gummikugler/fibre, der giver friktion og hindrer fx en saddelpind i at glide ned i rammen og kan bidrage til at styret ikke sætter sig løst i frempinden.

Teflon fedt H3

En alsidig fedt, der kan bruges de fleste steder - også på forgafler/dæmpere. Udover alsidigheden, har denne type cykelfedt en god holdbarhed og bidrager til at reducere friktion.

Keramisk fedt

Ligesom teflon fedt, er den med til at reducere friktion og varme. Endvidere er denne type cykelfedt vandafvisende, hvilket er en fordel i efterårs/vintersæsonen.

Fedt til keramiske lejer

Denne type cykelfedt er ekstra klæbrig og er specielt udviklet til keramiske lejer. Produktet går derfor ind og binder sig ekstra godt til lejeskålen og selve kuglerne i lejet. Friktionen nedsættes samtidigt via teflonen i denne type fedt, da den coater lejeskål og kuglerne.