• E-mærket
  • Fragtfri fra 500 DKK til pakkeshop

Bremsevæske til cykel

Se vores udvalg af bremsevæske til cykel her på siden. Vi forhandler både mineralsk og DOT-bremsevæsker. Når du køber bremsevæske, er det meget vigtigt at få den rigtige, så du ikke ødelægger bremserne. Det kan du læse mere om under produkterne, og du finder flere olier/væsker under cykelbremser.

11 vare(r)

Sorter faldende
pr. side

11 vare(r)

Sorter faldende
pr. side

Vigtigt at få den rigtige bremsevæske til cyklen

Både til MTB, Cykelcross og racercykler er det vigtigt, at man bruger den rigtige bremsevæske til sin cykel, når man arbejder med hydraulisk bremseolie.

Alt efter bremser, er mineralsk olie eller DOT hydraulisk olie det rette for dig. Oftest er det synligt på selve bremsegrebet, om det er den ene eller anden slags olie der passer til dine bremser. Skulle du ende med at bruge den forkerte olie, vil du i løbet af en relativt kort periode opleve, at dine bremser stopper med at virke. Det vil vi gerne hjælpe dig til at undgå og derfor gennemgår vi herunder kort de forskellige bremsevæsker til cykel.

Hvilken bremsevæske til cykel skal du vælge?

Ejer du, eller påtænker at købe en cykel med Shimano bremser, vil du oftest skulle bruge mineralsk olie. Shimano er nemlig blandt de få, der bruger denne type bremseolie.

Dot 3, DOT 4 og DOT 5.1 bremsevæske

De fleste bremsesystemer i dag - altså bremsesystemer på nyere cykler bruger DOT bremsevæske. Du er sikkert faldet over både DOT 3, 4 og 5.1 bremsevæsker før, og tallene indikerer blot kvaliteten, hvor 5.1 er den af højeste kvalitet. På nogle bremsegreb, vil du indimellem opleve, at der står “only DOT 5.1”. Du behøver ikke frygte at have brugt DOT 3 eller 4 bremsevæske af den grund. Producenten ønsker blot, at du som forbruger anvender den bedst mulige olie til deres bremsesystem, og derfor ser de gerne, at du bruger en DOT 5 bremsevæske. Se det derfor blot som en anbefaling.

Holdbarhed på de forskellige DOT bremsevæsker:

Bremsevæske DOT 3 → 1 år
Bremsevæske DOT 4 → 2 år
Bremsevæske DOT 5.1 → 3 år

Vi håber du er blevet klogere på bremsevæsker til cykel, og nu kan foretage et kvalificeret valg. Du er naturligvis også altid velkommen til at ringe og få support, skulle du være i tvivl om noget. Du kan ringe til os på telefon 5944 0670 eller sende en mail til info@bikesport.dk.