Artikler

 

Hjælp dit barn godt på vej i trafikken

Det er en stor dag for både børn og forældre, når børnene starter i skole. Der er masser af nye, spændende udfordringer - og vejen til og fra skole er én af dem. Du hjælper dit barn allerbedst ved at træne skolevejen til fods og på cykel så ofte som muligt. Vi giver dig her tips og råd til, hvordan du gør dit barn til en sikker trafikant. 

Til fods, på cykel og i bil

Du lærer bedst dit barn om trafikken ved at være ude i trafikken. Derfor har vi samlet en række råd til jer, som går, cykler eller kører i bil til skole

Fem gode råd

 

  1. Vælg den sikreste rute til skolen – ikke nødvendigvis den korteste
  2. Gå ned i knæ og se trafikken med dit barns øjne
  3. Husk cykelhjelmen og lær dit barn at give tegn i trafikken
  4. Er du i bil så vælg evt. en ugentlig gå- eller cykeldag
  5. Husk at børnene kopierer dine vaner i trafikken


---------------------------------------------000-------------------------------------------


Wahoo KICKR opgraderes + info om firmware

 

I August måned kommer der en lille ændring på den eksisterende Wahoo KICKR hometrainer.

Indpakning og selve produktet er det samme, men snart bliver de leveret med 11-Speed Sram/Shimano kasette.

-        I stedet for 10-Speed, som det er i dag.

Dernæst vil der nu ligge en Wahoo RPM i kassen, så kunder uden kadence-måler ikke går glip af noget.

 

 Slutteligt vil jeg lige nævne nogen af de features, der kom i slutningen af maj måned med den sidste firmware-opgradering v1.3.32.

 

 1. 1.      ERG Speed Simulation.

Tilføjer en virtuel hastigheds-beregning, når man træner i ERG mode på Wahoo Fitness app’en

 

 1. 2.      Kadence fra ANT+ sensorer

Når tilkoblet, vil KICKR opsamle og videresende info fra eksisterende kadence-sensorer på cyklen uanset fabrikat.

Dette gælder også i de tilfælde, hvor kadencen måles af en wattmåler – kranksæt, pedaler eller pedal-arm

 

 1. 3.      Kontrol v/ ANT+ Power Meter

Har man en eksisterende watt-måler på cyklen, kan KICKR nu opsamle info fra denne, og bruge de data til måling af effekt.

Denne vil så benyttes som 1. prioritet, frem for KICKR’erens indbyggede watt-måler

 

 1. 4.      Forbedret effekt-formel ved SpinDown

Nu er vi helt nede på +/-2% ved korrekt kalibrering af KICKR

 

 1. 5.      Temperatur kompensation ved effekt-måling

Når KICKR bliver varmere, falder friktionen i bæltet og selve enheden.

Denne opdatering kompenserer for dette, og giver dermed konsekvent korrekte watt-målinger

 

 1. 6.      Forbedret WASP funktionalitet

Benyttes kun i trænings-studier, hvor data opsamles fra mange KICKR’ere på samme tid

 

 1. 7.      Opgraderet til full spec Bluetooth kanal

Er primært en forbedring for ure, f.eks Polar V800.. ( Denne standard eksisterede ikke, da KICKR blev udviklet )

Alle der ejer en Wahoo KICKR kan med fordel opgradere enhedens firmware. Opgraderingen er gratis, og udføres som altid via Wahoo Utility app’en. 

 

---------------------------------------------000-------------------------------------------

 

OL Trialet Lasse Winther på træningtur til lanzarote.

 Jeg sikker på en ting, hårdt og lærerigt træning.

 

Datoen hed d 16 januar, og jeg var pakket og klar til 2 uger i syden med den danske elite indenfor triatlon.

Med mange tanker om hvordan det nu skulle gå, var jeg sikker på en ting, hårdt og lærerigt skulle det i hvert fald blive. Vi ankom og allerede første dag havde vi en hurtig løbe/teknik træning. Vores træner på 1. uge af turen var Aksel Nielsen, meget dygtig og rutinert. Han havde lagt programmet sådan, at man kunne vælge til og fra til træninger, hvis man ikke var helt frisk til at køre med på det hele. Hvis man havde kørt det hele ville man ende op med ca 400 km cykel, 75 km løb og 20 km svøm på den første uge.


Jeg valgte dog at prioritere nogen træninger mere end andre og min uge var så derfor lidt anderledes. Vi kørte selvfølgelig alle de kendte stigninger hernede: tabasyesco og fermes, hvor tabayesco blev kørt som et cykelløb hvor første mand på toppen vandt. Jeg havde æren af Rasmus Henning på vej op af stigningen. Han stak dog af et par hundred meter fra toppen.

Ellers nyder jeg det gode vejr, at komme i bedre form og tørster mere og mere efter at starte stævnesæsonen op.

Men først tager jeg lige en uge mere. 

 

 

Vinter og el-cykler

Elcykel vinter

Herunder lidt vintertips:

Det betyder, at kapiciteten på batterierne på elcykler falder, afhængigt af tempereturen helt op til 30%.

Det er der ikke noget ”forkert” i, det er en egenskab som batterierne har. Tænkt blot på, at også mange bilbatterier har problemer, når det bliver koldt. Når det bliver forår med højere temperaturer, vil kapaciteten på elcykel-batteriet helt af sig selv stige igen.

Derfor er der her et par tips:

 • Tag batteriet med ind, lad det ikke stå på cyklen i carporten i kulden.

 • Når du lader på batteriet, bør det så vidt muligt ske indenfor i stuetemperatur

 • At alle poler er fedtet ekstra godt ind i syrefri pol-fedt, lad din forhandler give el-cyklen et ekstra vintertjek.

Batterier på elcykler

En velkendt egenskab ved alle Li-ion-batterier er, at de er følsomme i lave temperaturer.  Dette skyldes, at de anvender kemi der er modtagelig for temperaturvirkninger. Det betyder, at ved temperaturer under 10º er opladningstiden generelt længere, og der er mindre effekt og mindre energi tilgængeligt.

Styrken vil blive væsentligt reduceret ved lave udetemperaturer. Dette skyldes, at energien i batteriet ikke flyder så let når det er koldt. Ved temperaturer under 10°, skal du tage hensyn til et 10% tab, og ved temperaturer under 0° kan kulden endda medføre et tab på 15-25% af effekten. Det betyder, at hvis du eksempelvis har haft en rækkevidde på 40 km ved 20°, vil den være ca. 10 km mindre ved 0°. I modsætning til aldringseffekten, er temperatureffekten dog midlertidig. Så når den omgivende temperatur stiger igen, vil rækkevidden vende tilbage til det gamle niveau. Dette gælder også for batteriets opladningstid. Jo lavere temperaturen er, jo længere tid tager det at oplade.

 

Displays på elcykler

Mange Elcykler har LCD-displays og de har den egenskab, at de reagerer langsommere ved lave temperaturer. Dette betyder ikke, at displayet er defekt. Når omgivelsestemperaturen stiger, vil data blive vist med normal hastighed igen.


Sådan vælger du hjulstørrelse på din MTB

Valget mellem 26", 27,5" og 29" hjul på din MTB er ikke det nemmeste - her bliver du guidet til at vælge den rigtige størrelse hjul til dig.

Kører du mere aggressivt?

27,5” tiltaler derfor den mere aggressive mountainbikerytter, som gerne vil udfordres teknisk. Med 27,5” hjul har du nemlig mulighed for at bevæge dig mellem forhindringerne på ruten, mens et 29” hjul vælger den mere direkte rute hen over rødder og sten. ”Selvom 27,5” er bedst til det snørklede med mange hurtige sving, kan 29” også sagtens bruges i terræn med rødder og den slags. Hjulet har bare tendens til at buldre hen over terrænet i stedet for, og den kan virke stor, hvis man ikke selv er så stor,” fortæller Bo Sommer. Hvis du er en stor mand, skal du kigge efter en mountainbike med 29” hjul, fordi den kan være nemmere at håndtere, hvis du er høj.


27,5” bedst til tekniske ruter

Hvis du gerne vil ud og køre på mere tekniske ruter med rødder og snørklede passager, skal du ifølge Bo Sommer vælge en 27,5”. Den tilbyder det bedste kompromis mellem fart og teknik.

Selv er Bo Sommer ikke i tvivl.

”Jeg ville tage en cykel med et 27,5” hjul, fordi den kan det hele,” siger han.

Kilde: Jørn Wulff Helge, lektor i idrætsfysiologi. Derfor bliver du øm af træning

Endelig har man fået slæbt sig selv ud på en løbetur, og dagen efter gør det ondt i hver en fiber af kroppen. Men hvorfor kan det egentlig gør det ondt, efter du har bevæget dig?


Hvorfor bliver man øm efter træning?
Når vi bruger musklerne, kommer der uvægerligt små ´skader´ i de dele af musklen, som laver bevægelse, fordi man flytter knoglerne. Jo hårdere man træner, og jo mere uvant det er at træne, desto større mængde af ´skade´ opstår der.

Hvorfor kommer ømheden først efter træning?
Når vi restituerer, repareres musklen og bliver på sigt stærkere. I restitutionsfasen vil musklen være øm, der hvor der er ´skade´. Ømheden kommer blandt andet af små lokale ødemer (væskeansamlinger). Dette er i rimeligt omfang en helt naturlig del af træning og efterfølgende forbedring af musklen.  

Hvorfor gør det nogle gange meget ondt?
Når musklerne forlænges (excentrisk arbejde), samtidig med at de arbejder, altså når vi bremser kroppen - for eksempel ved at gå ned ad trapper, løbe ned ad bakker og så videre - vil der ofte komme flere ´skader´ og dermed mere ømhed efter træning.

Kilde: Jørn Wulff Helge, lektor i idrætsfysiologi. 

 

 

Både dumt og forbudt at købe stjålne varer.

 Man kan komme i fængsel for at købe noget, der er stjålet. Det er hæleri, og det kan i grove tilfælde koste fængsel - op til halvandet år.

Det gør det også, selv om man ikke direkte har fået at vide, at tingen var stjålet. Får man tilbudt en ny Specialized Venge for DKK 15.000 af en, man ikke kender, bør man få mistanke om, at den kan være stjålet. Køber man alligevel, opfylder man den gamle talemåde: dummere end politiet tillader. Så risikerer man at begå hæleri.

Intet for pengene
Det er altså forbudt, men det er også dumt, for selv om man køber meget billigt, er det stadig for dyrt. Man får nemlig ikke noget for sine penge. Tingen bliver ved med at tilhøre den, som tingen er stjålet fra. Bliver den stjålne ting opsporet, skal den lovlige ejer have den tilbage.
Det gælder også, selv om har købt tingen i god tro og til normal pris. Måske e dda af en, der selv i sin tid købte den i god tro. Kan den lovlige ejer bevise sit ejerskab, kan han kræve tingen tilbage. Den, der troede, at han havde købt den, kan ikke gøre andet end at gå til den, han købte den af, og prøve at få sine penge tilbage...

Se om tingene er efterlyst.
 Når man er i færd med at købe noget brugt, er det derfor klogt at sikre sig, at varen ikke er stjålet og efterlyst. Det kan man f.eks. på hjemmesiden moreeyes.com. Her kan manselv efterlyse ting, og man kan kontrollere, om en ting er efterlyst på siden af andre.

Er man i færd med at købe en brugt cykel, kan man med appén Politi på en smartphone kontrollere, om den er meldt stjålet til politiet, ved at skrive stelnummeret i app´en. Stelnummeret står præget i cyklens stel. Kan man ikke finde det, bør man holde sig væk. Så kan det være slevet væk, og det er sjældent i en god mening.

Kilde: Nordvestnyt

 

 

Erindring fra OL i London:
Eksklusiv dagbog fra Lasse Winther - hans livs bedste oplevelse:

Hej

Jeg starter denne dagbog/oplevelses fortælling om min rejse til de paralympiske lege med en lidt atypisk begyndelse. For jeg sidder her og skal beskrive, hvordan det har været at være med til verdens største sportsbegivenhed, og vil egentlig gerne lægge ud med at stille mig selv det spørgsmål, som jeg selv og andre har spurgt mig i tiden efter paralympic.

 

For hvad så nu?

Og det spørgsmål har jeg stillet mig selv hundredvis af gange i de seneste dage. For hvad gør man egentlig af sig selv, når man er hjemvendt efter sådan noget stort noget, og hvis jeg skal være ærlig, så ved jeg det ikke endnu. Kapitlet er overstået, men er historien længere eller stopper den her?

Følelsen, man sidder med nu, er en ret tom følelse, og heldigvis er jeg blevet trøstet med, at det er stort set sådan alle har følt. For det har været 3 uger med gang i den 24/7, og man har været på konstant, så man har ikke haft tid til at sætte sig ned og tænke over, hvor fedt og ekstraordinært alle tingene har været derovre i London. Når jeg sidder her bagefter og tænker tingene igennem, så er det ikke bare svømmedelen, som har været fedt, det er alt fra det kæmpe store mad-telt, åbningsceremonien, afslutningsceremonien, atmosfæren rundt i byen, alle de glade hjælpere og selv transport hallen var noget ud over det sædvanlige. Disse er bare nogle af de få ting, som er værd at nævne, når man nævner ordet OL eller paralympic.

Jeg har oplevet og konkurreret til det mest prestigefyldte stævne enhver atlet kunne drømme om, og det har på ingen måde været skuffende eller under mine forventninger, tværtimod.

Så nu skal der sættes nye mål fremadrettet, for hvorfor stoppe her?

Det har været den bedste oplevelse i min karriere indtil videre, men jeg håber og tror på, at hvis alt går efter planen, så er jeg med i Rio i 2016, og der er jeg ikke med for at lære eller vænne sig til alle de overvældende ting, nej der er jeg med for at gå hele vejen eller i hvert fald podieplads. Men når alt det er sagt, så hvorfor ikke starte fra en ende af og så prøve at forklare og fortælle på bedst mulig vis, da meget af det er svært at beskrive med ord, hvad jeg har lavet både før og under de paralympiske lege.

 

Drømmen om at komme af sted tændte sig stille og roligt i månederne efter mine landsholdskammerater i 2008 drog mod Beijing for at forsvare de danske farver. Man stod allerede der med en fed følelse i maven om, at det kunne være en drøm, som gik i opfyldelse, hvis man selv deltog 4 år efter, og den drøm blev mere og mere realistisk, som tiden skred fremad, og da jeg i sommeren 2010 fik en ny træner, som var meget målrettet mod, at denne drøm skulle føres ud i livet, tog det først fart. Vi satte os nemlig ned og lavede en foreløbig plan for de følgende to år. Jeg blev dog kun orienteret om, hvad der skulle ske og hvad jeg skulle gøre for at delmålene skulle fungere, i en kort periode af gangen for at sikre at man ikke tabte fokus hen ad vejen, og så man hele tiden synes der skete noget fremgang i træningen.

Men for at alt dette har kunnet fungere, har der selvfølgelig været hård og atter hård træning, og for folk som ikke er bekendt med en svømmers hverdag, kan det nogen gange være svært at sætte sig ind i, hvor meget tid vi egentlig bruger på det. I de seneste 2 år har den stået på 10-11 gange vandtræning og 4 gange styrketræning ugentlig, hvilket har taget omkring 30 timer af min tid, så det er en livsstil, man har vænnet sig til, og det ville da være løgn hvis jeg siger, at jeg ikke har været trist over at måtte sige fra til forholdsvis mange sociale arrangementer i tidens løb, men jeg har haft nogle fantastiske mennesker omkring mig, som har støttet mig i dette her, hele vejen igennem, men når man nu er færdig med det hele for denne omgang, så har det været alt sliddet værd. 

Jeg fik så at vide nogle dage før vi tog af sted til det sidste kvalifikationsstævne, som lå i slutningen af juni, at vi havde fået 4 kvotepladser og kunne dermed godt regne ud, at jeg lå i den gode ende af, hvem der blev udtaget. Det gav mig mere motivation til at fortsætte det hårde arbejde på de kommende træningslejre. For da min omgangskreds begyndte at holde ferie og sove længe startede et langt, hårdt og intenst træningsforløb hen over sommeren, målet var at optimere formen så vi mødte op i London 11 uger senere i den bedste form, vi nogensinde havde været i, og det kom vi. Vi startede ud med en træningslejr hjemme i Esbjerg, hvor jeg samtidig svømmede DM på langbane, hvilket kørte parallelt med vores træninger, så det var tidligt op og træne i 2 timer, hvorefter turen gik til en anden svømmehal, hvor man så svømmede et løb til DM, dernæst stod den på styrketræning og så en træning i svømmebassinet senere på dagen. I denne uge er eneste ord fra træningsdagbogen som går igen: TRÆT!

Efter denne uge havde vi 2 dage hjemme, hvorefter vi drog 2½ uge til Bath i England for at komme en lille smule tættere på, hvor det hele skete. Træningslejren i Bath var primært aerobt arbejde for at få en masse meter i kroppen og komme i endnu bedre form. Vi startede derfor ud med en 3 km test som skulle vise hvilke tempoer vi skulle lægge. Vi havde skiftevis 2 og 1 svømmetræning om dagen og de dage, hvor jeg ikke havde 2 svømmetræninger, styrketrænede jeg, så det alligevel blev 2 gange dagligt. Det er i orden at tilføje ordet træningsnarkoman! Efter de 2½ uge i Bath, som havde været hård, men også en lækker træningslejr, da man var for første gang var væk fra DK, så nu havde man ikke andet at tænke på end svømningen. Stedet vi boede på i Bath var et kæmpe universitet hvor de havde et kæmpe sportsanlæg tilknyttet, så man kunne lave stort set al slags sport. Vi var derfor ikke de eneste atleter, der var på universitet, der var bl.a. det kinesiske svømmelandshold, hvor den verdenskendte og verdensrekordindehaver på 1500 fri Sun Yang lå og trænede lige ved siden af. Desuden var det malaysiske badmintonlandshold der også, og man fik her hilst på legendariske Lee Chong Wei, som blev nr. 2 i herresingle til olympiaden i London. Udover disse var der også atleter i andre sportsgrene fra lande rundt omkring i verden, det var lige fra en løber fra Barbados til en vægtløfter fra Libyen, vi mødtes alle til et såkaldt English Tea party, hvor man havde mulighed for at hyggesnakke med diverse atleter.

Efter vi havde været i Bath, tog vi turen tilbage til DK hvor vi brugte en lille uge i Odense sammen med det resterende Paralympiske hold. Her var det også 2 gange træning dagligt, dog var der pressemøder, interviews og videoer, som også skulle passes ind, så når jeg tænker tilbage, var det her jeg havde det sværest, og hvor jeg svømmede dårligst til træning, da jeg havde svært ved at håndtere, at man skulle være på konstant, og man fik ikke den pause oven i hovedet, jeg havde brug for. Derefter tog vi direkte til Esbjerg, hvor det for første gang blev mere anaerobt arbejde og kroppen begyndte for første gang at føle farten i kroppen og nøj hvor var det en lettelse efter så mange måneder i hård træning. Da denne sidste træningslejr var overstået, var man ved at kunne se en ende på alt det hårde slid, og så var der kun de gode ting tilbage. Vi havde lige en uge hjemme, og derefter gik turen til London, hvor man for første gang skulle sætte sine fødder i paralympic-byen.

Vi fløj onsdag morgen d. 22. august, og havde derfor en lille uges tid derovre til at vænne sig til alle de mange nye ting og oplevelser, inden åbningsceremonien fandt sted.

Tiden, inden konkurrencerne gik i gang, gik med at træne let og hurtigt 1-2 gange dagligt og ellers bare se film, spille pool eller playstation i PL-byens store fællesrum. Da vi nærmede os startskuddet for konkurrencerne, kunne man i dagene op til godt fornemme, at der kom flere og flere atleter i byen, og især mad-teltet blev mere proppet. Det er sådan med mad-teltet, at der bliver serveret mad fra hele verden, så man som atlet ikke skal til at lægge sin kost om, så jeg f.eks. stadig kunne få mine havregryn om morgenen, og japaneren kunne få sine ris.

Lørdag d. 29. august stod i åbningsceremoniens tegn, og her havde vi alle store forventninger til, hvordan den meget omtalte ceremoni skulle foregå. Halvdelen af det danske hold var nemlig debutanter, og vi kunne lytte til gode råd og historier fra de mere rutinerede atleter, som havde prøvet det før. Jeg havde æren at gå ved siden af den danske kuglestøder og paralympisk guldvinder Jackie Christiansen, som nok er den mest rutinerede af alle de atleter, der var med. Han fortalte mig, hvordan det havde fungeret til de tidligere lege, og at vi nu stod i den såkaldte tunnel og om 30 sekunder ville vi få et adrenalin kick uden lige, og det var ikke en dårlig måde, han delte ud af sine erfaringer på, tværtimod hjalp det lidt på nerverne. Men suset, som gik igennem min krop, da jeg gik ind foran de 80.000 jublende tilskuere er stadig en tanke jeg kan få gåsehud af, det var så overvældende, at gå foran så mange mennesker og repræsentere sit land, det gav bare en helvedes masse følelser på samme tid, og jeg ville nok også lyve, hvis jeg sagde at der ikke krøb en tåre eller to ud af øjenkrogen. Showet indeholdt alt fra høj musik til et overvældene lysshow samt 100-vis af forskellige dragter og udstyr som alt sammen var med til at få sat en tyk streg under, at dette PL skulle gå over i historien. Vi kom dog desværre en lille smule sent hjem i forhold til at vores konkurrencer startede dagen efter, men det havde jeg valgt at tage med, da jeg ikke vidste hvor jeg stod om 4 år, og så vidste jeg med mig selv, at jeg ville ærgre mig gul og grøn, hvis jeg missede den.

Så næste dag var lidt hård at stå op til, men adrenalinen fra gårsdagens festligheder hjalp en god del på det. Jeg var i vandet som sidste dansker den dag og svømmede 200 medley i en knap så god tid. De ting jeg tog med fra dette løb var, at jeg nu havde prøvet at gå ind foran så mange mennesker, 17.500 i en svømmehal er altså en god sjat mennesker, og man kan ikke undgå at blive frustreret af det i forskelligt omfang. Og at butterfly delen fungerede optimalt den dag.

Næste dag var jeg så i vandet på 50 meter fri og satte her både personlig og dansk rekord, dog rakte tiden ikke til en finale, men jeg var godt tilfreds og var endnu mere tændt på mit primære løb, som jeg svømmede dagen efter. 

Jeg opnåede desværre ikke det, som jeg havde sat næsen op efter, inden jeg tog af sted i mit primære løb, nemlig en finale-plads. Min tid var dårlig, og jeg glemte alt det tekniske. Jeg var utrolig skuffet og havde egentlig bare lyst til at kaste håndklædet i ringen, for nu havde jeg trænet efter noget i så lang tid, og så kan man ødelægge det på under et minut. Men heldigvis havde jeg min familie og kæreste samt en super indsats fra sportspsykologen, landstræneren og ikke mindst mine holdkammerater så allerede en gang op af aftenen, var jeg fast besluttet på, at det ikke var sådan mit PL skulle ende.

Jeg havde heldigvis 2 fridage efter min nedtur på 100 butterfly og brugte tiden på at slappe af og være sammen med min familie. Jeg havde simpelthen brug for lige at få det hele på afstand, inden jeg skulle i bassinet igen. Da jeg d. 4. september stod klar foran skamlen og skulle hoppe i vandet og svømme 100 meter ryg, var jeg af den overbevisning, at det hele vendte nu, og jeg brugte nogle helt andre taktikker oven i hovedet for at blive klar, og heldigvis hjalp det. Jeg formåede at slå personlig rekord og dansk rekord igen, dette var virkelig en stor sejr for mig, da jeg havde været så langt nede i kulkælderen. Så jeg var ikke til at skyde igennem hele dagen og kom også ud med et stort smil og snakkede med både pressen og vores kulturminister Uffe Elbæk. Virkelig en succes. Jeg var nu fast besluttet på, at resten af stævnet skulle fortsætte i samme stil, og det gjorde det også. Jeg slog yderligere en personlig rekord og to danske rekorder, i henholdsvis 100 fri og 100 butterfly i holdkampen. Måske havde det noget at gøre med besøget fra kronprinsen, og de gode tips man fik med på vejen fra ham, men uanset hvilken støtte der havde hjulpet mest, så var det min sejr, og det er her man godt må sige skråt op med janteloven for hold kæft, hvor var jeg stolt af mig selv.

 

Jeg er desværre ved at være ved vejs ende og har kun positive ord at fortælle om afslutningsceremonien, hvor både Coldplay, Jay-z og Rihanna gæstede stadionet. Det var dog en helt anden følelse, man sad med denne gang, for nu skulle man sige farvel til alt det fede, som de 3 uger havde budt på, og goddag til hverdagen.

London 2012 har simpelthen overskredet alt forventning, og jeg er glad for jeg er nået dertil. Det har været det mest enestående og fantastiske, jeg nogensinde har oplevet, og det bliver nok også sært at komme ud til de lokale svømmestævner igen.

Afslutningsvis vil jeg gerne sige tak for al støtten. Uden familie, kæreste, venner, veninder og sponsorer, havde alt dette ikke kunnet lade sig gøre, i har gjort de dårlige dage gode og de gode bedre. Og en sidste tak til alle sponsorerne, i har været grunden til at forberedelserne har været i topklasse, og at jeg aldrig har måttet sige nej til nogen ting undervejs, fordi jeg ikke havde de økonomiske ressourcer til det.

 

Det var min, hvis jeg selv skulle sige det, meget korte version af mit livs bedste oplevelse.

 

Mange svømme hilsner Lasse Winther

 

 


DM-titel til Winther.


Lasse Winther Andersen blev i Holbæk dansk mester på kort-distance for paratriatleter. 
https://www.bikesport.dk/triathlon 


Andersen var i sin klasse hurtigst i alle tre discipliner - og kom også hurtigst ud af skiftezonerne. Holbækkeren, der også er elitesvømmer, klarede de 750 meter i havnebassinet i tiden 9,40, de 20 kilometer på cykel blev tilbagelagt på 34 minutter og 45 sekunder, mens løbeturen på fem kilometer blev klaret på 20 minutter og 14 sekunder. Holbækkeren var ganske overlegen og krydsede målstregen to et halvt minut før nærmeste konkurrent. 

Se et udsnit af vores Tri udstyr her...

kilde: Nordvestnyt